Ο στόχος μας και η φιλοσοφία μας

rope      rope180


Στο κέντρο του νομού Μεσσηνίας, 30 χιλιόμετρα από τη Καλαμάτα, στους πρόποδες του βουνού Ιθώμη, στο γραφικό χωριό Αρχαία Μεσσήνη, πραγματοποιήσαμε από το 2010 ένα όνειρο ζωής το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31/12/2015. Με φρέσκιες ιδέες, πολύ μεράκι και αμέριστη αγάπη για τον ξεχωριστό αυτό τόπο και τις παραδόσεις του, δημιουργήσαμε έναν προορισμό-εμπειρία. Τα επτά δωμάτια μας δουλεμένα με πέτρα, ξύλο, μάρμαρο, πηλό και αυθεντικά υλικά είναι εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας και τη κουλτούρα της περιοχής μας. Δημιουργήσαμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα εισπράττει τη δύναμη της φύσης και την ευλογία της παράδοσης.

Κάθε δωμάτιο θα έχει τη δική του ταυτότητα με διαφοροποίηση ως προς την διακόσμηση, την επίπλωση των εσωτερικών χώρων του καθενός, το χρώμα, καθώς και στη θέα, τον προσανατολισμό και το μέγεθος. Έτσι όσες φορές και να επιστρέψει ένας επισκέπτης, πρόκειται να βιώσει και μια διαφορετική εμπειρία.

Σας καλούμε σ’ έναν ξενώνα όπου η διαμονή του δεν περιορίζεται στο δωμάτιο του επισκέπτη αλλά επεκτείνεται στους φιλόξενους κοινόχρηστους χορούς του, στο καθιστικό με το τζάκι του και στην όμορφη διαμορφωμένη αυλή του.
Το ελληνικό παραδοσιακό πρωινό που προσφέρεται συμπληρώνει το ζεστό χαρακτήρα του ξενώνα μας με προϊόντα της μεσσηνιακής γης που παρασκευάζονται κάθε μέρα στην ανοιχτή κουζίνα που βρίσκεται δίπλα στο καθιστικό, ειδικά για τον κάθε φιλοξενούμενο, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα ντόπια προϊόντα που θα διαφέρουν ανάλογα με την εποχή.

Σκοπός μας, να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες σας και να μετατρέψουμε τη διαμονή σας στην αρχαία Μεσσήνη σε μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας, γνώσης, και ζεστής φιλοξενίας. Η Μεσσάνα διαθέτει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες του επισκέπτη, προσφέροντας ηρεμία και ξεκούραση αλλά και περιπέτεια ταξιδεύοντάς σας σε έναν τόπο μυθικό.

 

  Το όνομά μας.  

eye hair 

Το όνομά μας εμπνευσμένο από την Ιστορία του τόπου μας, εμπνευσμένο από τη βασίλισσα Μεσσήνη, στη δωρική διάλεκτο Μεσσάνα.


Μυθική βασίλισσα του τόπου ήταν η Μεσσήνη, κόρη του Αργείου βασιλιά Τρίοπα και σύζυγος του Λάκωνα Πολυκάονος. Σ’ αυτήν αποδίδεται η ίδρυση της λατρείας του Διός Ιθωμάτα και του Ιερού στην κορυφή του όρους όπως και η εγκαθίδρυση των Ελευσινείων Μυστηρίων στην Ανδανία. Στα χρόνια εκείνα η περιοχή έφερε το όνομα Ιθώμη. Τον 10ο αι. π.Χ. ο βασιλιάς Γλαύκος, γιος του Αιπύτου, θεοποίησε την Μεσσήνη η οποία λατρεύτηκε σαν μία απ’ τις κύριες θεότητες της πόλης και χάρισε σ’ αυτήν το όνομά της. Ναό με χρυσόλιθο άγαλμά της αλλά και ζωγραφικές εικόνες δεκατριών ηγεμόνων του προδωρικού παρελθόντος συνάντησε ο Παυσανίας στο Ασκληπιείο. Η Μεσσήνη εικονίζεται και σε νόμισμα της πόλης


e banner