Η Αρχαία Μεσσήνη απέχει 30 χλμ BΔ από την Kαλαμάτα.


Οδικώς


Η Καλαμάτα συνδέεται οδικώς με την Αθήνα ακολουθώντας την οδική αρτηρία Κορίνθου - Τριπόλεως - Μεγαλοπόλεως - Καλαμάτας ή την οδική αρτηρία Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Κυπαρισσίας - Μελιγαλά και τη Θεσσαλονίκη μέσω των αυτοκινητοδρόμων «Ανατολική Οδός Πελοποννήσου», «Ολυμπία Οδός» και «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». 
Η απόσταση για την Αθήνα είναι 239 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και 10 λεπτά περίπου.
Η δε απόσταση για τη Θεσσαλονίκη είναι 715 χιλιόμετρα και το ταξίδι διαρκεί 6,5 ώρες περίπου.

 

Αεροπορικώς


Η Καλαμάτα συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Μόναχο, τη Στοκχόλμη, τη Μόσχα, το Άμστερνταμ, την Πράγα, το Λονδίνο, το Μιλάνο, την Αγία Πετρούπολη, το Κίεβο, τη Βιέννη, το Μάντσεστερ κλπ μέσω προγραμματισμένων πτήσεων και πτήσεων τσάρτερ.

Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» (ΚΑΚΛ) βρίσκεται περίπου 9 χλμ δυτικά από την πόλη της Καλαμάτας, επί της Ε.Ο. Καλαμάτας-Μεσσήνης.


Πρόσβαση με λεωφορείο

.
Η Καλαμάτα συνδέεται με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Σπάρτη, καθώς και με τις κωμοπόλεις (Μελιγαλά, Καρδαμύλη, Πύλο, Κορώνη, Μεθώνη, Χώρα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι κλπ) και τα χωριά του Ν.Μεσσηνίας μέσω πυκνών δρομολογίων λεωφορείων, που προγραμματίζονται και εκτελούνται από το Υπεραστικό  ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας Α.Ε. τηλ: 27210 28581 ή ενημερωθείτε από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktelmessinias.gr

 

Πρόσβαση με πλοίο

 

Το λιμάνι της Καλαμάτας συνδέεται ακτοπλοϊκά με τα λιμάνια των Κυθήρων και του Κισσάμου Χανίων, μία φορά την εβδομάδα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι  9 ώρες και 20 λεπτά.


Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για κρατήσεις και το πρόγραμμα των δρομολογίων.

e banner